DESPRE APA IONIZATA


APA SI ORGANISMUL
Organismul contine aproximativ 75% apa. Creierul este compus in proportie de 80% din apa, iar sangele contine apa in proportie de 90%. Ficatul contine de asemenea apa in proportie de 90%, in timp ce oasele 35%.
Apa nu este numai un lichid transportor de alte substante. Este un solvent, se infiltreaza in celule, este un ajutor in digestie, un diluant, un dilatator, un sistem complex de transport al nutrientilor la organe si de eliminare a reziduurilor catre exterior, un sistem electric de transmitere a mesajelor, conductor chimic, generator de energie, lubrifiant, lichid de racire si rezerva latenta de caldura.
Scaderea cantitatii apei din corp cu doar 2% poate cauza probleme importante precum: dereglari cerebrale, scurte pierderi de memorie, imposibilitatea concentrarii, dificultate in efectuarea calculelor matematice simple. Cu toate acestea, doar o persoana din 4 este optim hidratata!
O alta proprietate importanta a apei ionizate este faptul ca aceasta contine de 2-3 ori mai mult oxigen comparativ cu apa de la robinet. Organismul este astfel invadat de oxigen proaspat. Apa ionizata si alcalina indeparteaza acidul acumulat in sange si tesuturi, restabilind pH-ul ideal, intr-o anumita masura alcalin, al corpului. In acelasi timp aduce de 3 ori mai mult oxigen la organe, asigurand astfel o functionare mult imbunatatita in special a creierului.
5 PASI PENTRU REPUNEREA IN FORMA A ORGANISMULUI:
1. Detoxifierea - realizata prin indepartarea reziduurilor si a toxinelor acumulate zilnic in organism, prin intermediul aerului, din medicamente, alimentatie, sau generate prin stres, organismul putand astfel sa isi astel vitalitatea. Extrem de utile APARATELE PENTRU DETOXIFIEREA ORGANISMULUI (link)
2. Oxigenarea - majoritatea bolilor nu rezista intr-un mediu bine oxigenat, oxigenarea tisulara poate fi un alt lucru foarte important in procesul de refacere generala.
3. Hidratarea - corespunzatoare din punct de vedere calitativ si cantitativ a organismului foarte importanta in asimilarea optima a substantelor hranitoare la nivel celular si eliminarea completa si la timp a compusilor metabolici reziduali din organism.
4. Alcalinizarea organismului - deoarece cancerul si cea mai mare parte bolilor nu se pot manifesta intr-un mediu alcalin, aducerea pH-ului corpului de la acid catre alcalin este urmatorul pas al persoanei care tinde spre o mai buna stare de sanatate. Corpul nostru are nevoie de un echilibru intre aportul si eliminarea apei. Nu orice lichid este potrivit nevoilor acestuia. El ar trebui sa intruneasca urmatoarele proprietati:
" Sa contina ioni esentiali
" Sa aiba potential energetic
" Sa fie usor absorbabil
" Sa poata patrunde in celule (sa fie compus din grupuri moleculare de dimensiuni mici)
" Sa aiba un pH echilibrat
Ph-ul organismului variaza intre 0 si 14. Solutiile acide au un nivel al pH-ului mai mic de 7. Pana cand bebelusul este alaptat la piept, nivelul pH-ului din organismul acestuia este alcalin. Treptat, odata cu inaintarea in varsta si actiunii factorilor nocivi, organismul omului devine din ce in ce mai acid. In acest context, organismul incerca sa imprumute minerale, inclusiv calciu, sodiu, potasiu si magneziu de la organele vitale si oase pentru a neutraliza acidul si pentru a-l elimina din organism fara riscuri. In acest fel incepem sa pierdem substante nutritive importante din sange, oase si tesuturi. Acesta este mecanismul de aparare a organismului impotriva acidozei.
Acidoza reprezinta starea de aciditate a organismului, ce se datoareaza dietelor nesanatoase, poluantilor, medicamentelor. Acidoza are legatura directa cu bolile moderne, cum ar fi:
" Leziunile cardiovasculare
" Obezitatea, diabetul
" Cancerul
" Deficientele (auto)imune
" Lezarea celulelor prin oxidarea organismului de catre radicalii liberi
" Imbatranirea prematura
" Osteoporoza
" Extenuarea
" Energia scazuta
Alcalinizarea este solutia optima pentru rezolvarea problemei acidozei. Solutiile alcaline au un nivel al pH-ului mai mare de 7, deci cu cat nivelul pH-ului creste, cu atat corpul este mai bazic si deci mai putin acid. Deoarece organismul este format in mare parte din lichide (sange), el are propriul pH, care reprezinta un echilibru de ioni incarcati. Reglarea acestuia prin ionizare negativa duce la alcalinizarea organelor. Fenomenul de alcalinizare elimina astfel problemele de sanatate legate de prezenta acidozei in organism. Adica o multime de afectiuni care pe alte cai sunt greu de combatut.
5. Fortificarea sistemului imunitar - pentru a mari capacitatea corpului de a lupta cu agresiunile din interior si din exterior si de a pastra constanta homeostazia, interventia cu mijloace naturale special concepute pentru ridicarea imunitatii este ultimul dar nu si cel din urma pas pentru redobandirea sanatatii si mentinerea ei la standarde inalte.
SCURT ISTORIC
Desi avantajele consumarii apei ionizate alcaline se cunosc de zecid e ani folosirea pe scara larga a acesteia a inceput abia prin anii 1990, în principal prin companii japoneze si coreene, care continua si în prezent cercetarile si dezvoltarea. In pofida tehnologiilor moderne, procedurile medicale, si folosirea medicamentelor, rata îmbolnavirilor creste rapid in majoritatea natiunilor dezvoltate. Cel mai important numitor comun este faptul ca aproape toti beau "apa impura".
In ultimii 40 de ani se estimeaza ca aproape 30 de milioane de japonezi au folosit aceste dispozitive. Acest lucru explica poate mai bine de ce Japonia este pe primul loc în lume în ceea ce priveste sistemul sanitar (Dr.Barbara Starfield, în Revista Asociatiei Medicale Americane - JAMA). Japonia are o rata superioara a supravietuirii pentru bolnavii de cancer si o rata superioara pentru recuperarea dupa alte boli. Statele Unite se afla pe locul 13 în acelasi raport.
CE FACE UN APARAT DE IONIZARE A APEI
IONIZEAZA: placile de platina si titan separa apa in doua suvoaie, unul alcalin si unul acid, prin ionizare.

APA alcalina ionizata: este un antioxidant remarcabil Alcalinizarea este foarte eficienta,inversand asfel efectul de acidificare cauzat de anumite alimente,medicamente, energizeaza organismul si il influenteaza pozitiv in mai multe privinte.

APA acida ionizata: poate fi folosita doar extern: ex: curatarea pieli,vindecarea ranilor,iritatiilor(nas),curatarea gospodariei (are efect dezinfectant fara sa contina chimicale)

OXIDEAZA: aparatul genereaza apa saturata in O2, care ajuta la mentinerea starii de sanatate si este benefica pt. atleti,sportivi si pers. care presteaza munci fizice.

CLUSTERI: in timpul procesului de ionizare apa este refacuta,acest lucru insemnand ca grupurile clasice de celule 12-18 molecule sunt impartite in 6 grupuri.Asfel se ajunge la o mai buna hidratare si patrundere in organism.
NIVELE PH si utilizare:
apa ionizata alcalina PH 8.5-in perioada initiala de 2-3 zile
PH 9.0 in perioada de tranzitie de 2-3 zile
PH 9.5 pt. cei care o folosesc regulat, ideala pt ceai, cafea si prepararea supei.
PH 10.0 doar pt gatit.
apa ionizata acida (doar pt uz extern) PH6.5-pt gargara,periatul dintilor.
PH 6.0pt igiena fetei si corpului.
PH 5.5 pt sterilizarea bucatariei.
PH5.0 pt un efect de sterilizare mai puternic.
BENEFICIILE APEI IONIZATE
Apa alcalina:
Este ideala pentru baut si gatit!
Dezaciduleaza organismul, prin procesul de alcalinizare, actionand astfe, in mod direct, impotriva acidozei.
Excelent antioxidant prin legarea si anihilarea radicalilor liberi.
Influenta benefica a ionilor negativi se manifesta in primul rand prin energizarea corpului fara efecte secundare si curatarea vaselor de sange cu cel putin 30% mai eficient.
Curatarea de toxine a organismului se manifesta la nivelul fiecarui organ care absoarbe aceasta apa iar in timp (dupa cateva luni) se poate constata instalarea unei stari generale de bine la nivelul fiecarei unitati morfo-functionale a organsimului.
Are efect anti-imbatranire, antioxidant. Este ca si cum aveti posibilitatea de a transforma apa de la robinet intr-un puternic antioxidant cu un ORP (factor de oxidare-reducere) negativ, care incetineste procesul de imbatranire. Imbatranirea este cauzata, printre altele, de radicalii liberi (oxigen activ) produsi de organism. ORP-ul negativ al apei ionizate alcaline, pur si simplu, neutralizeaza acesti radicali liberi. Apa ionizata alcalina , in fond, ne reinnoieste la nivel celular. Este ca si cum am transforma robinetul din bucatarie intr-o Fantana a Tineretii.
Are efect revitalizant la toate nivelele functionale ale organismului prin aportul de ioni negativi liberi.
Activeaza si intareste sistemul imunitar al corpului.
Absorbtia apei ionizate, alcaline, incepe din primul minut.
Ajuta la pastrarea vitaminelor, imbunatateste aroma, micsoreaza cantitatea de acizi din orice aliment inclusiv cafea, ceai sau suc.
Imbunatateste gustul mancarurilor
Apa ionizata alcalina este un puternic detoxifiant. Datorita micsorarii grupurilor de molecule apa ionizata alcalina trece mai usor prin tesuturile organismului spalandu-le de toxine si reziduuri acide.
Mineralele ionizate sunt "mai" bio-compatibile.Aceasta inseamna ca organismul poate absorbi si utiliza mult mai eficient aceste minerale necesare sanatatii (ex.: Ca, Mg)
In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doar de cativa ani. Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa ionizata" este ca in Japonia o familie din 5 consuma apa ionizata.
Apa ionizata alcalina furnizeaza corpului mult oxigen si energie. O alta calitate a apei ionizate alcaline o reprezinta ionii de hidroxil (OH-). Acestia sunt molecule de oxigen care au atasat un extra electron asa cum au toti antioxidantii ca vitamina C, A sau E. In urma interactiunii dintre ionii de hidroxil si radicalii liberi , acestia din urma sunt neutralizati iar corpul este alimentat cu mult oxigen si energie. Oxigenul distruge virusii, bacteriile care invadeaza corpul, celulele canceroase; el transporta si elimina din organism reziduurile acide din tesuturi. Este, probabil, cel mai important nutrient, fiind vital pentru organism. Un pahar cu apa ionizata alcalina baut dimineata pe stomacul gol te ajuta sa te trezesti.
Apa alcalina ionizata ajuta la echilibrarea pH-ului organismului. Aciditatea excesiva sau un corp plin de toxine este ceva obisnuit in societatea moderna care abunda in produse de origine animala precum carnea, ouale, produse lactate, produse procesate precum faina alba, zaharul rafinat, sucuri acidulate si prea saraca in fructe, legume, uleiuri sanatoase, cereale integrale. Folosind prea multe medicamente cu sau fara reteta medicala, in organism se genereaza de asemenea multe toxine.
Cand sunt consumate aceste alimente producatoare de toxine si aciditate organismul devine prea acid in interior. Boli precum diabetul, cancerul, boli de inima, osteoporoza, artrita, pietre la rinichi, pietre la fiere, etc. sunt asociate cu un exces de aciditate in corp.
Fiind foarte alcalina, apa ionizata alcalina dizolva reziduurile acide din organism si ajuta la eliminarea lor prin urina, trnspiratie, respiratie pastrand echilibrul alcalin al corpului. Mentinerea alcalinitatii in corp este prima linie de aparare impotriva imbolnavirilor.
Apa ionizata alcalina este de 6 ori mai hidratanta decat apa obisnuita. Apa este cel mai important element din corpul omenesc, care este alcatuit in proportie de peste 70% din apa. Apa ionizata alcalina este diferita de apa obisnuita deoarece prin ionizare modul de grupare al moleculelor se modifica. Daca la apa obisnuita moleculele se grupeaza in manunchiuri de cate 11-13, la apa ionizata alcalina moleculele se grupeaza cate 5-6. Aceasta face ca apa ionizata alcalina sa fie mult mai usor absorbita de tesuturi. Una din cauzele imbolnavirilor este deshidratarea celulara cronica, o situatie care pune celulele intr-o stare perpetua de slabiciune si defensiva. Consumul insuficient de apa reprezinta o cauza majora a imbolnavirilor cronice. Pentru a fi hidratati corespunzator ar trebui sa bem 40ml de apa ionizata alcalina pentru fiecare Kg greutate corporala.

Apa acida
NU ESTE DE BAUT!
Este anti-fungica.
Vindeca ranile, muscaturilor de insecte, etc.
Constituie un bun tratament pentru problemele de piele.
Actioneaza impotriva iritatiilor alergice (ex. nas).
Curata obiectele casnice (efect puternic dezinfectant fara chimicale).
Foarte buna in ingrijirea plantelor
Excelenta pentru ingrijirea naturala a pielii. Aplicata regulat catifeleaza pielea, reduce ridurile, indeparteaza acneea.
Folosita cu succes in tratarea ulceratiilor diabetice.

AFECTIUNI PENTRU CARE SE RECOMANDA APA IONIZATA